Dankverslag – FreedomFestival 2021

Een afspraak tussen de hemel en de aarde was het alvast op zaterdag 17 juli 2021 op het Maria Hendrikaplein in Gent.
Tussen de regenbuien en stormen van de dagen ervoor en erna, scheen die dag de zon gunstig op het plein terwijl de teams vanuit de Gentse kerken een ontmoeting hadden met de teams uit Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Lombardsijde, Charleroi en verder.

Vanaf het moment dat de voorbereidingen van start gingen, was het ook duidelijk dat Gods hand dit voorging. De Gentse feesten, een jaarlijkse mijlpaal in de stad werden afgelast maar toch kreeg het Freedom Festival een gunstig akkoord om door te gaan. Met veel enthousiasme gingen oude bekenden maar ook nieuwe organisatieleden te werk om de verloren tijd van verleden jaar in te halen.

Enkele getuigenissen van de dag:

“Ik heb mijn eigen weg naar God gezocht,” zei de jonge Vlaamse muzikant die vanaf de opbouw op het plein bleef om te kijken en te luisteren, “en toch heb ik veel vragen. Dank u, ik ga de Bijbel lezen”. Hij stak het nieuwe testament en de lijst van kerken voorzichtig weg. Deze werden hem aangeboden door één van de medewerkers en organisatieleden die met hem in gesprek raakten.

“U hebt gelijk, we dienen God te zoeken en te danken” zei Alan na een gesprek met een Freedom teamlid. Desondanks het feit dat zijn vrienden dicht bij hem stonden, nam hij eerbiedig zijn petje af en boog het hoofd om te bidden.

De alleenstaande moeder van een zieke tiener luchtte haar hart aan iemand die haar aansprak op het Freedom Festival . “Kan God ook mentale ziektes genezen en zo een omkeer in mijn situatie brengen?” durfde ze te vragen. samen baden we en vroegen God om in te grijpen in haar uitzichtloze situatie.

“Wilt u mij aub bij het volgende festival op de hoogte brengen en mag ik opnieuw mee dienen?” dat was de vraag van één van de nieuwe medewerkers uit Lombardsijde.

“Meerdere malen heb ik met het Freedom Festival meegewerkt en de bidstonde bijgewoond” zei een broeder van de ‘Church of Pentecost’. “Meer dan ooit heb ik een ongeëvenaarde kracht en openheid ervaren tijdens de bidstond die niet te verklaren valt.”

“Wat als we verschillende keren doorheen het jaar bij elkaar zouden komen om voor het Freedom Festival en de zielen die komen te bidden” zei diacones Rita. “Gent zal gered worden!”

Een groot team van dansers met feestelijke kleuren, engelenvleugels en schitterende stoffen versierden het plein o.l.v. Kenni Anggraini. Doorheen de jaren zagen we ook hier de vruchten van volharding en opbouw. Eén voor één wisselden de artiesten en sprekers elkaar af op het podium terwijl andere teams het beste van zichzelf gaven om te dienen in de tenten rondom het plein. Op deze manier werd het evangelie persoonlijk gedeeld en werden er mensen tot in het station aangesproken. Onder de indruk van de toewijding waarmee de jeugd uit Kortrijk hun dramastuk bracht overschreden ook de solisten, bands en sprekers hun beste kunnen.

Alfredo Guangatal, de spaanstalige spreker uit de kerk “Unidos en Cristo” getuigde over een jonge sportman van rond de 30 jaar in Equador die ernstig ziek werd bevonden. De dokters gaven hem nog enkele maanden te leven. Hij ontmoette Jezus Christus. Nu 30 jaar later is hij nog steeds springlevend en beter nog hij getuigde van de kracht van Jezus op het podium van Freedom Festival, de ongeneeslijk zieke man was Alfredo zelf.

Minderbedeelde klanten van sociale organisaties dienden zich aan en betraden voorzichtig het plein terwijl ze het Freedom Festival kwamen verkennen. Veel hoop in Jezus Naam namen ze mee op die dag doorheen de liefde die aan hen betoond en door meerdere medewerkers en diensten die hen op die dag geschonken werden.

Een grote dank voor de samenwerking aan de Church of Pentecost, Grace City International, Unidos en Cristo, Op weg, Angel Ministries, World Revival Center, Jezus Levend Water voor Alle Natiën, Agape Church, Evangelische kerk De Bron, Living water fellowship Brugge, Gates of the Kingdom. Gospel Palace voor het trouwe verzorgen van een waardig gospel programma en geluid alsook het team van Koinonia.

Aan alle bidders, vrijwilligers, gevers, dansers, artiesten, muzikanten, de arbeiders van het eerste en het laatste uur, bekenden en nieuwelingen, de grote en de kleine: uw opgave, investering, bemoedigende woorden, giften in het verborgene, betrouwbaarheid, diensten van liefde en zoveel meer, zijn misschien niet met woorden tegemoet gekomen maar moge de Heer, onze Beloner, u zegenen en zich tot u bekend maken als El Roë, de God die ziet.

De kosten van de dag werden gedekt door de betrouwbare giften van kerken en individuen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de straatkinderen van Oeganda. Meer info op www.koinoniakids.org

U kan uw gift voor de straatkinderen nog aanbieden op de rekening van Koinonia Kids met
IBAN BE96 9734 0791 1205.

Een gift voor het evenement of het evangelisatiewerk van Koinonia kan u overmaken op de rekening met
IBAN BE21 3631 1740 5103.

Namens het organisatiecomité
Eugenia Daskalopoulou-Tarlizou

Klik hier voor meer foto’s van het festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven