HoopFestival

Hoop-festival
op 24 oktober 2020
te Groenplaats- Antwerpen

Nu en in het bijzonder in deze Corona-tijd waarin we vandaag leven is er nood aan hoop. 

Terwijl de nieuwsberichten zich blijven afwisselen en aanvullen vanaf maart tot op heden, uit het binnen- en het buitenland is het verlangen om een boodschap van hoop te brengen, iets dat voorbij het gesproken woord gaat. De S.O.S.-actie voor de straatkinderen van Oeganda, tijdens de Lock down, heeft bewezen dat dit verlangen in heel wat mensen leeft. Velen hebben gegeven en daarmee hebben we de kinderen en hun families kunnen blijven ondersteunen en hen bespaart van het ergste. Dankbaar en met een nieuwe, sterke wind onder onze vleugels gaan we verder. 

Gospel optredens en toespraken zijn aan de orde in deze editie van het festival, terwijl een rommelmarkt ten voordele van straatkinderen van Oeganda zich zal uitzetten in de tentjes op het plein. Het Hoop-festival wordt gebracht in een aangepast kleedje om de nood, de veiligheidscriteria maar ook de vraag in de samenleving tegemoet te komen. We richten ons dus evenveel aan de mensen hier en de kinderen in Oeganda die allemaal aangedaan zijn door de gevolgen van de pandemie.

Een boodschap van hoop willen we brengen en in gesprek gaan met het publiek rondom de huidige toestand en de zorgen van de mens vandaag. Alles hebben we zeker niet in hand maar de plaats die we innemen naar deze medemens in nood, onze stem en helpende hand, kan een groot verschil maken.

Oeganda komt stapmatig uit de Lock down. Al zijn het aantal slachtoffers minder dan in België, het land en in het bijzonder kinderen en kansarmen, werden zwaarder getroffen door de maatregelen dan door de epidemie zelf. Voor scholen zal het hoogst waarschijnlijk een ‘dood jaar’ zijn. De grenzen en scholen blijven gesloten en er is nog geen uitspraak naar een heropstart. Een groot aantal jonge mensen zijn op zoek naar werk, velen hebben hun studies opgegeven en andere zijn gevlucht in vroegtijdige huwelijken als een resultaat van de lange onderbreking. Nu is het moment aangebroken om in te grijpen om met een uitgestrekte hand hulp te bieden.

Uw melding voor samenwerking, uw handen en giften zijn essentieel om deze dag waar te maken en zo tot haar doel te laten komen; hoop voor onze stad en hoop voor Oeganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven