You’ll never run alone

You'll never run alone

Footsteps

Zaterdagmorgen. Het vriest al enkele dagen. Alleen overdag klimt het kwik even boven het vriespunt. Een hardloper trekt snel zijn loopbroek, een thermo sweater en zijn knalgele loopvest aan. Nog even de veters van zijn loopschoenen nauw dichtsnoeren en daar slaat hij de deur achter zich dicht. Neen, de kou zal hem niet stoppen!

…Een voertuig heeft er een bandenspoor achtergelaten en aanvankelijk lijkt het wel te lukken om rustig verder te joggen. Even toch! Tot de bevroren sneeuw plotseling zo spiegelglad blijkt te zijn, dat lopen onmogelijk wordt. Een aangename tocht door de prachtige natuur verandert in een gevaarlijke evenwichtsoefening waarbij recht blijven een ware uitdaging is geworden!

….Langzaam maar zeker kan de hardloper terug met vaste tred in de voetsporen van zijn ‘voorloper’ zijn weg verder zetten.

“So that you may follow in His footsteps.” 1Peter 2:21b

You will never run alone!

… Tienduizenden runners uit heel Vlaanderen en Wallonië gaan terug de uitdaging aan om 10 mijl of 16 km te lopen, aangemoedigd door massa’s mensen langs de weg.

… Maar er is ook nog een andere wedloop, waartoe heel de wereld wordt uitgenodigd om deel te nemen. Het is een levensloop die we op allerlei manieren kunnen invullen.

…. Vaak worden we hierbij geïnspireerd door bijzondere mensen die ons zijn voorgegaan. Vele runners zijn geboeid door de prestaties van hardlopers zoals…

… Zo was ook de apostel Paulus gefascineerd door het leven van een zekere Jezus.
Het is dan ook Paulus die naar het eind van zijn leven toe schreef:

“Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb mijn loop ten einde gebracht… voorts ligt voor mij gereed de krans der rechtvaardigheid…” (2 Timotheüs 4:7-8 NBG51)