Terugblikkend op het Hoop Festival 2023

Met een uitbundige tijd van gospel optredens sloot het Hoop Festival de deuren op de Dageraadplaats van Zurenborg als  een gedenkwaardige dag. 

Na een voorgaande tijd van overleg en organisatie reikten verschillende Antwerpse kerken en Christelijke organisaties samen uit met een buurtfeest. Het doel van de dag was om verbinding te brengen tussen de omgeving en de kerken alsook om blijvend te bouwen aan de eenheid in het werk tussen de meewerkende kerken. De zomer strekte zich overheersend  uit over de tweede zaterdag van september en het was op zijn minst gezegd zonnig en warm met temperaturen boven de 30 graden. Stilaan werd de nieuwsgierigheid geprikkeld en bevolkte het plein zich met groepjes en individuen die graag bleven hangen aan de tafels en standjes.

Tal van gesprekken werden aangeknoopt terwijl het geluidssysteem de blijde boodschap bracht tot aan de vele drukbevolkte terrasjes,  bewoners en bezoekers rondom.
Alleszins is de wijk niet hetzelfde gebleven. Een geestelijke doorbraak werd door alle deelnemers ervaren. 

Voor een klein prijsje waren ze uren zoet op het springkasteel of bij het draairad. Het grimmeteam liet hen kiezen wat te zijn die dag, een prinses, een prins, een vlinder of een held, niets was te moeilijk! De Turkoois of fel roze ballon met het opschrift, “Jezus houd van alle kinderen” werd aan hun armpje vast gemaakt waarmee ze het plein wandelend opfleurden. Ook de allerkleinsten kwamen aan hun trekken bij de opvallende, kleurige kinderstand.

Mag ik het adres van uw kerk“, vroeg een dame, uitbater van een café. “Ik heb jullie zondag uit de kerk zien komen“, zei een andere; “ik wil ook graag komen.” “We gaan met ons vier komen” zei een andere groep jongeren. Aangetrokken door de muziek bleven ze op een gegeven moment staan, zongen en dansten ze mee.  

Ben Van Den Acker, de bekende christelijke goochelaar, daagde kinderen en volwassenen uit met de strikvraag: “wie wil een echte dollar winnen zonder ervoor te moeten werken?”
Eén voor één probeerden de kandidaten de sleutel van het kastje te vinden. Ondertussen sprak hij het evangelieverhaal uit over de genade van God en deelde zijn getuigenis met hun.


Fernando Pauwels vertegenwoordigde vanuit het podium de Evangelische school en nodigde ouders uit om hun buurtschool te komen verkennen.

Het onlangs gerenoveerde kerkgebouw aan de Dageraadplaats werd als voorbeeld genomen door de voorganger van de Agapekerk toen zij de evangelische kerkgemeenschappen introduceerde die aan het evenement deelnamen. Ze legde uit dat de kerk in de algemene opvatting een monument is geworden in plaats van wat ze oorspronkelijk was. Dat heeft een diepe kloof gecreëerd. Ze nodigde mensen uit om te zoeken, te proeven en zich aan te sluiten bij de vele mensen die de agape-liefde van God in Zijn Zoon ontdekten; de wortel van het christelijk geloof.

Verschillende gospelartiesten en sprekers wisselden elkaar af gedurende de middag. Ze kwamen vanuit alle hoeken van het land, biddend, voorbereid en krachtig; De Dageraadplaats heeft ware parels gezien en gehoord!

In de tenten omheen het plein, zetten bezielde medewerkers hun kookkunst uit en stelden alles tentoon. de inkomsten van de verkoop werd besteed aan het goede doel.

Alle kleuren van de regenboog, verschillende talen en culturen waren te zien en met smaak versterkt op deze dag, in alle vreugde en vrede. Ja, er was een weerspiegeling van de hemel te proeven!

Met dankbaarheid aan alle samenwerkende kerken, organisaties en vrijwilligers, bidden we voor een rijke oogst! 

Wil u deel zijn van het volgende event? Contacteer ons alvast! 

Elke ziel, elk gebed, elke gift, elke hand telt!

Het Hoop Festival 2023 was een samenwerking van Koinonia met een bijzondere dank aan:

Gospel Palace 

Pr Sandy en pr Deborah, Ben Van Den Acker, Kristy Psalmiste, Dancers for the King, Called for Worship, Esmee Kester Band, Arise Worship band,  Suzy Ogbebor.  

Philadelphia Hoboken, MMJUE, Kingdom Faith Ministry, Agape Church, All Nations, Power through Love, de Russischtalige internationale gemeente van Philadelphia, de Indonesische Christengemeenschap en GODcentre Antwerpen.

De Mieren, stad Antwerpen, Eventarent en Roxas. 

Uw gebeden en ondersteuning voor het werk van Koinonia die het evangelie getuigenis op een contextuele manier naar de straten en pleinen van België brengt doorheen het jaar, is hooggewaardeerd.

Copyright © 2021 Koinonia Ministries, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt dit als vriend van Koinonia Kids.
Ons adres is:
Koinonia Kids vzw
Korte Altaarstraat 17
2018 Antwerpen
België
ON BE0476 452 320 RPR Antwerpen Vlaams Gewest
Voeg ons toe aan uw adresboek.
GSM +32 (0)484 72 64 57
info@koinoniakids.org
IBAN BE96 9734 0791 1205
BIC ARSPBE22
Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze lijst.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven