FreedomFestival 2021 – Gent

FREEDOM FESTIVAL
zaterdag 17 juli 2021, van 13u tot 21u
Maria Hendrikaplein in Gent

Vrijheid is ten zeerste gewaardeerd vooral wanneer deze ons ontnomen wordt.
 
Opeenvolgende lockdowns hebben ons er allen van bewust gemaakt dat de vrijheid die we als vanzelfsprekend beschouwden eigenlijk een lening is.
Toch zijn er mensen die omwille van zware financiële beperkingen m.b.t. schuldbemiddeling of gewoon armoede, verslavingen, detentie, cultuur dubbel en dik ontnomen zijn van die zo begeerde vrijheid. Dit zorgt ervoor dat ze levenslang dreigen vast te zitten in dezelfde uitzichtloze tunnel.  
 
Met de eerste versoepeling van maatregelen steekt het Freedom Festival de kop op en richt zich ook tot die mensen. Ze zijn een prioriteit voor het evangelie. Jezus zei in het debuut van Zijn bediening:

“De Geest van de Heere is op Mij, omdat Hij Mij gezalfd heeft; Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen wie gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.” Lukas 4:18-19 HSV

In samenwerking met sociale organisaties schenken we een bijzondere uitnodiging aan hun klanten om na reservatie te genieten van een etentje op het event als een jubileum voor een nieuw begin van het jaarlijkse Freedom Festival.
 
Tegelijkertijd richten we een bijzondere uitnodiging tot de Gentse kerk om de handen samen in elkaar te slaan, uiteraard op een Corona-proef manier, om de Blijde Boodschap sterker dan ooit, naar voren te brengen.
 
De Gentse feesten gaan niet door maar geen plaag noch pandemie kan de evangelieverkondiging en de eenheid onder Christenen tegenhouden. Het is juist nu dat mensen het goede nieuws moeten horen en juist nu dat de weg vrij is om de stap vooruit te nemen.
 
Iedereen werd in de afgelopen periode bewust dat de vrijheid die we hebben niet perse voor altijd zal zijn. ‘Hoe lang zal Corona blijven’ is de vraag die over de hele wereld galmt.
Hoe lang nog hebben we de vrijheid om het evangelie te verkondigen, dat is de vraag die we met elkaar kunnen overdenken.
Wilt u uw samenwerken met uw gemeente of u opgeven als vrijwilliger, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven