Verslag Greatest Gift 2020

Beste sponsor, beste partner,

Niemand was over niets meer zeker. Wat mag wel en wat niet; zullen we straks Kerst nog kunnen vieren? En toch heeft de pandemie Kerst niet kunnen tegenhouden.

Net zoals Jozef en Maria ging de organisatie op zoek om te zien hoe en waar vorm te geven aan de Kerstactie voor minderbedeelden. DeChristelijke Basis School, de Leertuin in Antwerpen heeft onderdak geboden aan de voedsel- en kerstpakketten bedeling . De school werd ook tot een echte herberg getransformeerd om mensen in nood een straal van licht en hoop te bezorgen en te laten proeven van de echte smaak van Kerst.

Het team van Koinonia stond niet alleen. Net zoals de wijze mannen en de herders van De Stille Nacht, kwamen verschillende sponsors en vrijwilligers het initiatief versterken en er mee de schouders onder  zetten.

Een 500tal pakketten werden in totaal voorbereid met lekkers en cadeautjes voor de hele familie om zo een 2000tal mensen te bereiken. Na de eerste bedeling, volgde de distributie naar de invalide mensen, asielcentra en senioren.  Elk pakket werd met zorg geleverd.

Terwijl mensen van 10u tot 18u rustig op afspraak bleven doorstromen mochten ze van een warme Kerstsfeer en ontvangst genieten, die eigen is aan het Greatest Gift. 

Het was feest voor de minderbedeelden die dankbaar de geschenken en het voedsel in ontvangst namen, maar ook voor de vrijwilligers die genoten van deze mooie gelegenheid. De huidige omstandigheden maakten het dubbel en dik waar en waard…

Aan de uitgang liep een Antwerpse jonge dame met tranen in de ogen. ‘U weet  niet wat dit voor mij en mijn familie betekent’, zei ze. ‘We waren voor het eerst zo diep geraakt ; we wisten niet hoe aan eten te komen voor de rest van de maand en dan kwam uw uitnodiging…’

Dankbaar voor elke medewerker, voor elke gever, voor elke gift; zonder u konden we dit niet waarmaken. We bidden u alle zegen toe.

Een bijzondere dank aan:

de zaken, bedrijven en supermarkten die ons een deel van het voedsel, de vriezers en de benodigdheden schonken of met korting gaven;

De Toevlucht voedselbedeling, Waagnatie, Farm frites, De voedselbank Kortrijk Jezus Levend Water, Carrefour Lange Lozannastraat, Continental Fruits, Lidl Wilrijk, Metro, Carrefour Bist, Robin Bvba, Voedselbank Hoop Sint-Truiden, Voedselbank Mortsel, Sabert Corp Europe, Retif Aartselaar NV, Hoop vzw Vilvoorde, Voedselbank Bethel, City Bible Foundation, Van Dael Horeca NV, Huricane BV, Vlaamse Opera Antwerpen en schoenmakerij Rob en Sandra;

de sociale organisaties en centra die de uitnodiging aan hun klanten ter beschikking stelden;

de Evangelische kerkgemeenschappen die de organisatie mee droegen;

Gospel Palace.

In het nieuwe jaar 2021 zullen we uiteraard niet stil blijven zitten. We zijn vastbesloten om voor de minderbedeelden in Antwerpen en omgeving te blijven gaan.

U kan ons ondersteunen door een gift of goederen voor de volgende editie, Agape paaspakkettenbedeling, die op Paasmaandag zal plaats vinden. 

Heeft u hiervoor belangstelling, neem dan contact met ons op via onze contactpagina

VIND MEER FOTO’S IN ONZE FOTOGALERIJ DOOR HIER TE KLIKKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven