Greatest Gift 2019 – Verslag

Bemoedigende woorden en muziek wisselden elkaar af op het podium en werden op applaus en met dank onthaald door het publiek doorheen de avond. In de zaal en de keuken zorgden de teams van vrijwilligers voor hapjes en het 3 gangen menu afgestemd op het programma voor jong en oud. De tombola was een blikvanger en spannende afsluiter van een mooi kerstverhaal. Vele mensen hebben hun dankbaarheid geuit, sommigen zelfs onder het wegpinken van een traantje.

Tot een kinderparadijs werd het lokaal omgevormd waar de jongste gasten volwaardig ontvangen werden met animatie waaronder een  Bijbelverhaal dat op een frisse manier gebracht werd. De kids konden zich uitleven op de springkastelen ernaast terwijl hun snoetje door lieve, kunstige vrijwilligers in de verf werd gezet.  

Heel dit kostbaar gebeuren voor al deze mensen kon alleen maar tot leven komen door iedereen die er met een warm hart zijn steentje toe bij gedragen heeft, grote giften, kleine giften, allen hebben ze geholpen om onze genodigden met een gevoel van waardering en aanvaarding huiswaarts te laten keren. Aan jullie allemaal vanwege hen en ook vanwege ons een GROTE DANK hiervoor!

Mina A., een Afghaanse medewerkster die voor het eerst een team uit Gent vervoegde om te helpen, geeft haar indruk van de avond door in de volgende zinnen:

“Mensen vanuit Evangelische kerken over heel Vlaanderen werden samengebracht om de handen in elkaar te slaan voor het Greatest Gift Festival. Het maakte niet uit van welk land of achtergrond we waren, welke leeftijd we hadden of taal we spraken, we begrepen elkaar allemaal want we communiceerden in de taal dat  het kind, Jezus, geboren in de stal sprak;  de taal van de liefde.

Iedereen deed trouw en met blijdschap zijn taak, van het opbouwen van het podium, decoreren van de zaal tot het maken van het eten en de afwas in de keuken. Wij konden het door de kracht van het samenwerken  mogelijk maken om meer dan 1000 mensen te voorzien van een prachtig, gezellig kerstfeest.

Met een innige knuffel aan de ingang werden de genodigden om 17u ontvangen. De lachende gezichten van de gasten spraken boekdelen.

Ik beschouw jullie als mijn zusters” zei één van de moslima’s met wie we praatten. Ook voor een Iraanse man was het een speciale avond wist hij ons te vertellen. Een Belgische jonge man getuigde dakloos te zijn maar vond het zo bijzonder dat hij deze avond kon deelnemen aan zo een mooi en warm feest. Terwijl de mensen konden proeven van de warmte en het samenzijn konden ze zich tegoed doen aan een heerlijke maaltijd,  niemand kwam iets tekort en kon volop van alles genieten.”

Niet alleen van binnenin maar ook door het oog van buitenstaanders was het feest een ongelooflijke gebeurtenis.

Louis V. kwam uit Brussel om te filmen.  Toen hij van iemand over het initiatief gehoord had, nam hij snel contact op om dit in zijn eindwerk voor de hoge school, over geloof en maatschappij,  te verwerken. De anders stille jonge man uitte mondig zijn indruk over de ongewone aanwezige liefde zichtbaar in de manier waarop mensen met elkaar omgingen.

Ook een bezoek van ATV mocht niet ontbreken vond de beheerder van Waagnatie waarbij hij zelf contact met hen opnam, onder de indruk van heel het gebeuren. 

Terwijl de man met de camera door de zaal geloodst werd door een van de vaste vrijwilligers was hij bewogen door het initiatief en de manier waarop het tot stand kwam en zegde hij; “als ik dit geweten had zou ik de vorige jaren ook gekomen zijn, dit is gewoon  fantastisch!”

Het Greatest Gift Festival is een initiatief van Koinonia en Gospel Palace in samenwerking met Evangelische kerken uit Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven