HoopFestival 2019 – Persbericht

Antwerpen, 14 september 2019

Tot aan de Grote Markt hoorde men de  gospelmuziek die van op het zo goed als professioneel bemande podium, de gevarieerde en bemoedigende spreekbeurten versterkten afgelopen zaterdag. Een krachtiggospeloptreden was het piekmoment van het festival dat over een overvolle Groenplaats naar alle kanten van de stad uitreikte. ‘Voor wie zijn we hier?’, richtte al dansend tijdens het optreden de vraag aan een gospelzanger, MC Katia Van De Broeck. Conservatieve bezoekers en jongelui, allerlei nationaliteiten en culturen bevonden zich onder de toeschouwers en op de dansvloer vol enthousiasme.

Honderden bezoekers getuigden van een gospeloptreden en -dans in openlucht. Elke fotograaf schakelde over van foto naar opnames en veel toeschouwers vingen dat op met hun smartphones. De boodschap en beelden zijn snel via sociale media en internet tot over de oceanen live verspreid…

‘Nooit heb ik zoiets in België meegemaakt.’ Aldus Pr Idione van de Braziliaanse kerk Assembleias de Deus in Antwerpen. ‘Wanneer is het volgende festival?’ was haar vraag aan het einde van het Hoop-festival. Ze vertelde verder, ‘tot op vandaag was de kerk voor ons ergens tussen vier muren en daar hield het op; kerk en thuis. Zo een intense manifestatie buiten die muren, onder de mensen, was ons onbekend. We zijn dankbaar’. Prs Albino en Idione werken al 17 jaar als  zendelingen in Antwerpen. Precies een jaar geleden ontdekten ze het werk van Koinonia in de  samenwerkingsprojecten met Evangelische kerken. Ze hebben sindsdien geen enkel festival in Antwerpen, gemist.

Ongeëvenaard was de atmosfeer afgelopen zaterdag op de Groenplaats, van A tot Z. Een klein team van verschillende kerken nam het over nadat de stad de mooie rood-witte tenten en elektriciteit geïnstalleerd had en zo ontstond er in amper vier goedgevulde uurtjes een heel evenement.

In alle rust en vrede en voor dag en dauw zetten ze het evenement op.

Het Hoop-festival is toegewijd aan de straatkinderen van Oeganda, die door het werk van Koinonia worden voorzien van  opvang, zorg, rehabilitatie, onderwijs en een opleiding. Honderden kinderen worden momenteel in verschillende districten van het land en in verschillende fases ondersteund; sommige voor een traject van maanden-en anderen jarenlang. Een ander Gideon-team in Oeganda zelf vangt de kinderen op in vier verschillende projecten van zuidwest tot noordoost, in maaltijdbedelingspunten, transit-of opvang, rehabilitatiecentra en in hervestigingsplaatsen. De getuigenissen die deze kinderen brengen zijn hartverscheurend.

Een rommelmarkt, tweedehandskledij,  eten- en drankverkoop maar ook handwerk, manicure en haarsnit werden aangeboden t.v.v. de straatkinderen in de verschillende stands die het plein omringden. Daarnaast de stand van de straatkinderen die voortdurend informatie over het werk in Oeganda verschafte en de vaste kinderanimatie met grim en springkasteel, vervolledigden het beeld en het aanbod voor jong en oud.


Met dankbaarheid aan:

de plaatselijke kerken die de schouders zetten onder dit project:
Philadelphia, Wijngaard, Agape kerk, Assemblies de Deus, de Russische kerk Philadelphia, Antwerp Christian Fellowship, Kingdom Faith Ministries,The Marvelous Light of God;
de artiesten en bands
Zamar crew, YIC, Bernice en Psalmist Christy;
de fotografen: Raymont Clement, Anita Lieblich en Jurgen Herremans;
de vrijwilligers en sprekers die van ver en dichtbij zijn komen dienen; 
iedereen die spullen voor de  verkoop of een gift heeft gegeven en ‘last but not least’,
degenen die mee werkten en sponsorden.  

De kinderen en medewerkers zijn jullie dankbaar maar ook in de hemel is er een verslag van uw actie van liefde en geloof.

Wat we deden is een vervulling van het gebed van Jezus voor Zijn discipelen: “… Op diezelfde manier zullen zij één zijn met elkaar. Want dan zullen de mensen moeten toegeven dat U Mij gestuurd heeft en dat U net zoveel van hen houdt als van Mij.” Joh. 17:23

Hoop-festival is een initiatief van Koinonia Ministries in samenwerking met Gospel Palace en Evangelische kerken uit Antwerpen en anderen die ernaar streven om het Licht van de wereld in onze stad en ons land te brengen.

 Foto’s van Hoopfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven